VfL Wolfsburg vs Oleksandria

Pet utakmica je odigrao Wolfsburg ove sezone i još nijednu nisu izgubili. Samim tim moraju biti zadovoljni, iako još uvijek nisu igrali protiv jakih rivala. Možda su zato ocekivali i više, posebno nakon što su trijumfovali protiv Kelna na domacem i Herthe na gostujucem terenu. Uslijedila su dva remija i posebno nezadovoljni mogu biti sa domacih 1:1 protiv Paderborna prije dva kola. U prošlom kolu su istim rezultatom odigrali kod Fortune u Dusseldorfu i opet su prvi primili gol. Nije bilo golmana Casteelsa, pa brani Pervan, a uskocili su Tisserand, Gerhardt i Mehmedi. Imaju problema s povredama i možda sada uskoce kao osvježenja Klaus i J.Victor.

Zanimljivo je da Oleksandria još nije odigrala nerješeno. Ovo im je prvi evropski nastup ove sezone, a u prvenstvu odigrali sedam kola. Pocelo je sa dva poraza, s tim da je jedan bio od aktuelnog prvaka Shakhtara. Zatim su upisali dvije pobjede, da bi onda na domacem terenu izgubili od Desne, trenutno drugoplasiranog sastava na tabeli. Bilo je 3:0 i to je jedini mec za sada u kojem nisu postigli gol. U prethodna dva kola dvije pobjede bez primljenog gola. Vorsklu su savladali 1:0 u gostima, a Dnipro sa 2:0 na domacem terenu. Osvježenja u timu bi mogli biti Babohlo, Protasov i Sitalo.

Wolfsburg je bolji tim, mada imaju problema sa izostancima igraca. Oleksandria je nepredvidiva, s tim da je cinjenica kako protiv jacih rivala teško uspjevaju ostvariti dobar rezultat. Zato im i ovdje predvidamo siguran poraz

Tip: 1


Dojava za Danas

Dojava za Danas