PSG vs Stade Rennes

I ove sezone PSG želi sve moguce trofeje, pocevši od ovoga u Superkupu. Imace poseban motiv u cinjenici da ih je Rennes prošle sezone u finalu Kupa savladao u Parizu. U prvenstvu PSG prošle sezone nije imao dostojnog rivala i sve su riješili puno prije kraja prvenstva, ali su u Ligi prvaka još jednom doživjeli veliko razocarenje. Sve skupa je to bila skromna sezona i jednostavno sada moraju bolje. Doveli su zato stopera Dialloa, veznjaka I.Gueyea, ali i Sarabiu, te iskusnog A.Herreru. Otišli su uglavnom igraci koji nisu bili u prvom planu, plus Buffon, D.Alves i Rabiot, koji nije ni igrao u drugom dijelu sezone.

Gledajuci samo prvenstvo, sezona je bila skromna za Rennes i završili su na desetom mjestu, ali treba znati da su svu snagu usmjerili na Kup u kojem su bili odlicni i vidjeli su svoju priliku za osvajanje trofeja. Na kraju su to i ucinili i to najtežim mogucim putem, jer su u polufinalu savladali Lyon i to u gostima, a prije toga su eliminisali i Lille. Finale je posebna prica, s obzirom da su gubili 2:0 od PSG-a i na kraju su osvojili trofej boljim izvodenjem penala. Otišao je veznjak Andre, ali su doveli Taita i napadaca Nianga pa su i dalje jedan kvalitetan sastav.

PSG je favorit, ali bili su to i u finalu Kupa pa je na kraju trofej osvojio Rennes. Ipak, sada je drugacija situacija i PSG ima poseban motiv, a ocekujemo da rastereceni Rennes postigne barem jedan gol na ovoj utakmici.

Tip: GOLOVI GG (oba tima postizu pogodak)


Dojava za Danas

Dojava za Danas