Arsenal vs Man.City

Polufinale FA kupa na neutralnom terenu, na cuvenom Wembleyu ali bez publike tako da mislim da to nema nekog efekta. Man.City se nalazi na 2.mjestu u prvenstvu, odmah iza prvaka Liverpoola. Mancester ima jako dobru ekipu koja na svakoj poziciji ima po 2 dobra igraca. Ekipa Pepa Guardiole voli igrati na posjed sa dugim napadima koji cesto znaju biti efikasni. Jedini problem koji vidim u ovoj ekipi je taj što i odbrambeni igraci u dosta slucajeva izadu visoko na sredinu terena i onda slijedi kazna.

Tu priliku bi najbolje trebao iskoristiti Arsenal.Ekipa koja oduvijek ima brz protok lopte te kontranapad. Nije to onaj stari Arsenal vec godinama, ali mislim da ce pružiti otpor. Mnogo mladih igraca, neiskusni i loši rezultati utjecu na moral i psihicko stanje samih njih.Arsenalu preostaje jedino ovaj FA kup. Najstarije takmicenj u Engleskoj i možda mali spas loše sezone.

Ocekujem pobjedu Mancestera, ali nece se ni Arsenal predati. Prije mjesec dana su igrali ligaškog utakmicu i Mancester je pobijedio 3:0.Nadam se i sutra da cemo vidjeti golove na obe strane.

Sretno.

Tip: GOLOVI 3+ (over 2.5)


Dojava za Danas

Dojava za Danas